15.000 persones es rendeixen a unes Dissantes 2022 molt esperades!

  • Gran marea negra de 8.000 persones a la flashmob del “Jo soc com tu” versionat per The Tyets, i més de 15.000 a la nit de concerts, dos dels moments més àlgids de la gran Festa de la disCapacitat, organitzada per la Fundació el Maresme en el marc de Les Santes de Mataró. A nivell de voluntariat, s’hi aboquen més de 200 persones, el gran pilar de la seva organització. 
  • 4 nous Jocs Gegants d’en Santi, un espai de mercat social, Foodtrucks al sopar popular i la segona edició de l’Escape Room Exterior de les Dissantes, les novetats de l’edició d’enguany.
pantallazo vídeo instagram dissantes 2022

Reels – Resum Dissantes 2022

Hi havia ganes de retrobades, de festa i de Dissantes. Ho demostra l’espectacular acollida que ha tingut aquesta edició 2022, molt esperada per tothom després de dos anys sense poder celebrar-la. Es constata amb la històrica afluència de persones, que va ser especialment notòria durant la flashmob  i la nit de concerts. La variada i completa programació de les Dissantes, pensada per fer gaudir a tots els públics, continua guanyant adeptes, i tot gràcies al seu tarannà divers i inclusiu, a les 7 hores de concerts solidaris d’assistència gratuïta, i al multitudinari ball del Jo soc com tu, frase emblema de l’Entitat.

Èxit de l’Espai Infantil i Familiar, que creix en novetats i en públic. Un joc gegant de l’Oca fet amb pictogrames de comunicació augmentativa i alternativa -símbols que faciliten l’accessibilitat comunicativa -, un joc de pesca de mini Santis, un renovat tres en ratlla i un espai especial per als infants més menuts -amb gespa artificial i tancat amb materials reciclats-, han estat les novetats i els grans reclamsn que enguany ha preparat la Comissió de Jocs d’en Santi de la Fundació el Maresme, formada per professionals i persones ateses de centres ocupacionals. Des de la comissió es creen activitats lúdiques i educatives perquè famílies senceres puguin experimentar al voltant de la discapacitat intel·lectual d’una manera lúdica i divertida. 

Tampoc ha faltat el contacontes d’en Santi, amb representacions teatralitzades del 9è títol d’en Santi, “Gràcies”, cada 45 minuts, amb persones amb discapacitat intel·lectual dels diferents centres ocupacionals de la Fundació el Maresme com a principals protagonistes.

Una flashmob desbordant! La platja es quedava petita davant d’un auditori que no es volia perdre el Jo Soc Com Tu 2022, cantat en directe per The Tyets i coreografiat per Dans invitro i l’equip de ballarins i ballarines de la Fundació el Maresme. Des de la primera fila, amb una espaiosa tarima reservada per a persones amb mobilitat reduïda, i fins a la última, Mataró ha vibrat amb una marea negra d’impressió sota el lema de la Fundació el Maresme, demostrant la seva solidaritat i estima envers el col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

equip guanyador_escape room exterior dissantes 2022

Un centenar de persones experimenten la segona revolució escapista de les dissantes. De nou amb l’assessorament i col·laboració de l’empresa Cubick Room Escape, la Fundació el Maresme ha reeditat la segona edició de l’Escape Room Exterior de les Dissantes mantenint el mateix format que a la primera edició: 8 reptes repartits per Mataró en un recorregut adaptat de més d’1,5 km i que s’havien de resoldre a través d’una dinàmica de joc mòbil. Tot per salvar en Santi, que havia estat segrestat per Enigma.

Enguany, totes les persones participants tenien premi: un val descompte per a les 6 experiències Cubick, mentre que el grup guanyador s’ha endut un sopar degustació per a 5 persones al renovat Bar Cafè Nou, gestionat des de fa pocs mesos per la Fundació el Maresme en col·laboració amb Clack Audiovisual.

Mercat social, sopar popular amb Foodtrucks i 7 hores de concerts solidaris 100% locals que atrapen el públic més jove.

sopar popular dissantes 2022_

Aquestes Dissantes han donat visibilitat a professionals, marques i entitats del territori que mostren compromís social i amb l’entorn: Nimbuka, Tururuki, Guspirus, La Nave, Món Macramé BNC, Arte Cambalache i Mataró Acull. També s’ha comptat amb una oferta gastronòmica molt variada gràcies a la presència de Foodtrucks de tapes i pizzes sense gluten, creps, entrepans, frankfurts, carn a la brasa, peix fregit i menjar peruà, entre d’altres.

Aquesta edició, la nit de concerts ha proporcionat un cartell 100% maresmenc, amb els matatonins The Tyets, Cine Nuria i Angangas i els masnovins Lágrimas de Sangre. Tots ells van saber enlluernar a les 15.000 persones van ballar i cantar tots els hits fins a les 4 de la matinada.

Empreses que fan fet possible les Dissantes 2022. La gran festa de la disCapacitat és un esdeveniment lúdic i festiu d’assistència gratuïta, però que suposa un elevat cost organitzatiu per a l’Entitat. Gràcies a la solidaritat i compromís social de moltes empreses del territori, la Fundació el Maresme redueix aquesta despesa i aconsegueix reeditar-la any rere any. Enguany, s’hi ha sumat a la causa Mataró Parc, Optieconomics, Multivac, Gestoria Roy, Grupo Cajamar, Auser, Casa Miró, Esther Sànchez i Sànchez, Iluro Portes, Assolim Food Services, Automatics Aranda, Carrés Costa, Garden de l’hort, Automàtics Alejandro, Rivas i Coll, Ambisist,  Urbenia Immobiliària, Datum, Cruixent Edelma, Reg-drip, l’Hort d’en Dídac, Inaccés Geotècnica Vertical, Portes i Automatistes Enric.

empreses dissanes 2022_fundació el maresme

Alhora, botigues de la ciutat s’han sumat com a punt de venda dels productes Dissantes durant les setmanes prèvies a la festa: La Feixa, Momo Gourment Mataró, Ponys, Calçats Boixet, Decorstil cortines, Optieconomics, Abacus, Zamora sabateria i Can Batlle Fotografia.

Més de 200 persones voluntàries. Un any més, aquesta gran festa solidària ha estat possible gràcies a la implicació de 210 persones voluntàries, sense les quals no hagués estat possible cap edició. Des de l’Entitat agraeixen enormement la seva dedicació altruista en aquest gran esdeveniment, sumant en la transformació de la societat, en l’impuls cap a un món més divers, inclusiu i normalitzat.

9 anys des de les primeres Dissantes! L’any 2013 la Fundació el Maresme va organitzar la primera edició de les Dissantes, un gran esdeveniment solidari que aplega milers de persones al voltant d’una festa carregada de valors i on les persones amb discapacitat intel·lectual són les grans protagonistes i els beneficis dels quals van destinats a la seva millora de qualitat de vida.

Cada any, sota el lema “Jo soc com tu”, grups musicals del panorama musical català creen una cançó original que dona peu a la coreografia de la multitudinària flashmob, així com als seus videoclips, amb milers de reproduccions i en els quals han col·laborat escoles i entitats de tota la comarca.

La Fundació el Maresme ja pensa en l’edició 2023, quan les Dissantes celebraran 10 anys d’història com a preludi de la Festa Major de Mataró.

dissantes 2022_1 (2)dissantes 2022_1 (3) dissantes 2022_1 (4) dissantes 2022_1 (7) dissantes 2022_1 (8) dissantes 2022_1 (9)dissantes 2022_1 (5)dissantes 2022_1 (1)