TRIATS A LA “CONVOCATÒRIA D’ACCIÓ SOCIAL 2018”

El passat 13 de juny, la Fundació Maresme va assistir a l’acte de lliurament dels ajuts a les entitats s’ha realitzat a l’Ateneu de la Fundació Iluro, al qual hi van assistir representants dels projectes seleccionats.

Bankia i la Fundació Iluro recolzen, amb 30.000 euros, un total d’11 projectes socials amb impacte local a la comarca del Maresme que han estat seleccionats en la ‘Convocatòria d’Acció Social 2018’ presentada per ambdues entitats.

La convocatòria, que és part de l’acord anual subscrit un any més per Bankia i la Fundació Iluro, té com a objectiu impulsar programes per al foment de l’ocupació, l’acolliment i atenció a la dependència, projectes de rehabilitació i reinserció social, així com orientació, formació ocupacional i suport a les famílies i atenció a les seves necessitats bàsiques d’alimentació, higiene, educació i salut.

La Fundació Maresme es va presentar amb un projecte pilot que s’ha ideat i s’ha desenvolupat com un servei específic adreçat a persones adultes amb discapacitat intel·lectual (DI), residents a la ciutat de Mataró, que han tingut una vida laboral activa, però que en aquests moments, tot i tenir una edat anterior a la habitual de jubilació, es troben en un procés de deteriorament o envelliment que els impedeix continuar treballant.

Aquestes persones, degut a les seves dificultats a nivell cognitiu, continuen necessitant d’un servei que els doni atenció, els orienti en relació a com ocupar el temps, els organitzi activitats i els continuï donant suport en aquesta nova etapa de la vida.

Així, aquest tipus d’ajuts socials donen suport a sectors de la població vulnerables o en risc d’exclusió social, com és el de les persones amb discapacitat intel·lectual. Gràcies, Fundació Iluro i  Bankia, pel vostre compromís social amb entitats del Maresme i per sumar en el desenvolupament conjunt de projectes socials de gran impacte a la ciutat i a la comarca.