COL·LABORADORS DEL PROJECTE “CREANT OPORTUNITATS”

Més d’una cinquantena de participants han estat atesos al projecte “Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional”, que ha dut a terme el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) en xarxa amb les entitats que treballen per a la inserció laboral d’aquest col·lectiu a Mataró i al Maresme.

Durant la primera edició del projecte, que va començar a finals de maig i s’acabarà el 31 de desembre, s’han atès 52 participants, s’han gestionat 17 contractes aconseguits en empreses ordinàries i centres especials de treball (6 dels quals bonificats en el marc del programa o en altres subvencions) i 25 estades de pràctiques. 20 empreses han col·laborat en aquest projecte.

La Fundació el Maresme es troba entre les entitats col·laboradores, juntament amb lOficina Tècnica Laboral del Consell Comarcal del Maresme, la Fundació ECOM-SIL Maresme, i el Centre de Formació i Prevenció.

El treball en xarxa entre les entitats i l’Ajuntament de Mataró ha permès fer una prospecció a mida per aconseguir estades de pràctiques i contractes laborals ajustats a les necessitats de cadascú; vetllar per la integració òptima a les empreses i fer l’ajustament quan ha estat necessari; i activar i definir els itineraris laborals i d’inserció de cada persona.

“Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional” vol contribuir a la integració laboral de les persones amb discapacitat que busquen feina, complementant el treball que fan les quatre entitats participants en aquest aspecte. Els objectius principals d’aquest programa destaquen:

-Sensibilitzar al teixit empresarial de les possibilitats i avantatges de la contractació de persones amb diversitat funcional
-Acompanyar les persones participants en el seu procés d’inserció, apropant-les al món de l’empresa amb estades de pràctiques
-Facilitar la inserció laboral de les persones amb discapacitat funcional, incentivant la seva contractació amb subvencions a les empreses i fent d’intermediaris entre les persones i les pròpies empreses.