DONACIÓ DE MATERIAL ORTOPÈDIC AL BANC DEL MOVIMENT

El passat mes de març, la Fundació el Maresme va fer donació de material ortopèdic en desús al Banc Solidari de Material Ortopèdic de Barcelona.

Es tracta de material dels usuaris que ha quedat petit de mida, fora d’ús o que ha estat renovat. En total són 20 peces de material ortopèdic infantil i d’adult (bipedestadors, cadires, caminadors, plans inclinats). D’aquestes, unes 8 s’han descartat per mal estat, però s’han pogut recuperar diferents peces per reparar altres materials, i 11 bipedestadors infantils de diferents mides i 1 caminador s’han restaurat i seran novament utilitzats, ampliant així la dotació infantil que sempre és més difícil de trobar, segons ens comenten les responsables del Banc del Moviment.

La Fundació el Maresme té actualment un banc de material ortopèdic que es gestiona a través del Servei Educatiu Específic de Motrius (SEEM). Aquest servei ofereix assessorament de recursos per a l’educació d’alumnat amb dificultats físiques i psíquiques. Aquest material ortopèdic està a disposició de les famílies, escoles i professionals que el necessitin.

El Banc del Moviment és un servei de referència de préstec temporal i solidari de productes de suport per a persones amb discapacitat motriu, sigui quina sigui la seva edat.  Té dues seus a la ciutat de Barcelona i actualment té catalogats més de 700 productes i contribueix a l’autonomia i el benestar de les persones amb alguna discapacitat i les seves famílies i/o persones que les acompanyen.

Ofereix préstecs solidaris i temporals de cadires, caminadors, llits articulats i altres materials i reutilització d’ajudes tècniques de persones que ja no les fan servir. Un cop revisats i homologats els productes que rep per donació, els posa a disposició d’altres persones per donar-los-hi una nova vida.

Gestionat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), hi col·laboren les entitats Banc solidari de material ortopèdic, Nexe Fundació i la Cooperativa Alencop.