DONES SINGULARS_DONES AMB DRETS_8 de març 20201_Fundació el maresme

8M – SETMANA DEDICADA A VISIBILITZAR LA DONA AMB DISCAPACITAT

Amb el lema #DonesSingularsDonesAmbDrets, la Fundació el Maresme dedica una setmana a visibilitzar les dones amb discapacitat i conscienciar sobre els seus drets

Des de la Fundació el Maresme reivindiquem la necessitat de continuar incidint en la visibilitat i consciència de les dones amb disCapacitat intel·lectual i els seus drets com a ciutadanes, així com en l’avenç cap a la igualtat de gènere sense discriminacions. Per aquest motiu, aquest 8 de març, l’Entitat posa en marxa la campanya #DonesSingularsDonesAmbDrets, a partir de la qual difondrà a les xarxes socials projectes, històries i missatges sensibilitzadors entorn la inclusió, la normalització i l’apoderament del col·lectiu femení amb discapacitat. La Fundació també donarà suport a campanyes d’entitats del sector.

CALENDARI DE VISIBILITAT DE LA DONA AMB DISCAPACITAT

· 8 de març de 2021: Projecte “Dones Singulars. Dones amb Drets” : videoresum de les xerrades, cafès-tertúlia i espais de conscienciació i acompanyament grupal i individual organitzats per sensibilitzar les dones treballadores pel que fa als seus drets en quant a la igualtat d’oportunitats en la feina i la igualtat de tracte entre companyes i companys. Realitzat en col·laboració de diferents entitats que treballen l’apoderament de la dona amb i sense discapacitat.

· 9 de març de 2021: coneixerem a la Judit i la seva experiència com a treballadora a una empresa ordinària i amb compromís social amb molt de renom, l’Espinaler. La taberna i botiga gastronòmica del Maresme també ens donarà el seu testimoni com a empresa contractant.

· 10 de març de 2021 : hi ha dones amb discapacitat intel·lectual inserides en empreses ordinàries, i d’altres que també aporten valor afegit des d’un centre especial de treball. És el cas de la Laura, membre de l’equip de Jardineria del CEO del Maresme.

· 11 de març de 2021: amb la Maite, persona atesa al centre ocupacional Jaume Isern, donarem veu a una dona que explicarà la seva història a través de pictogrames i un comunicador dinàmic.

· 12 de març de 2021: finalitzarem la setmana amb l’Emília. Als seus 88 anys, viu a la residència assistida Llar Santa Maria i és la persona atesa més veterana de la Fundació el Maresme.