SORTIDA DE LA GENT GRAN DE LES SURERES AL RESTAURANT SOM TERRA

A mitjans de setembre de l’any passat, en una de les trobades setmanals amb el grup de gent gran del centre de teràpia ocupacional Les Sureres, els vam preguntar quines activitats d’oci voldrien fer aquest curs 2019. Dues persones tenien molt clara una demanda: “volem anar a un restaurant!!”,– van dir.

A partir d’aquell moment, va començar un treball intens, donat que és una demanda que cal treballar amb l’equip tècnic del centre, el qual ha de valorar la seva idoneïtat i treballar la PACIÈNCIA.

Habitualment les demandes que fan al centre de teràpia ocupacional es resolen amb força immediatesa, però aquesta demanda no es podia resoldre ràpidament.

Per poder anar a un restaurant calia estalviar els diners per pagar-nos el menú, aquí ha aparegut la nostra dificultat! Calia guardar diners del sobre i per tant havíem d’esperar fins aconseguir la quantitat desitjada. L’últim dia de mes, apareixien els dubtes: molts no tenien clar si guardar-los o no, d’altres es veien incapaços d’aguantar les ganes de portar aquells diners a casa, en canvi d’altres ni aixecaven la mà per agafar-lo mostrant així la decisió ferma de voler deixar els diners al taller. Tot aquest procés ha estat acompanyat d’una reflexió costant, per entendre bé què fèiem i perquè ho fèiem. Finalment vam posar data:

I així va ser! Dijous 17 de gener vam anar a dinar un menú al restaurant Som Terra de Mataró. El matí se’ls hi feia llarg, no arribava mai el moment d’entrar al restaurant. Un cop a dins, asseguts, tranquils i contents, l’alegria va impregnar la taula i, d’aquesta manera ens vam camuflar entre treballadors i treballadores de Mataró que esgarrapaven 50 minuts per anar a fer un plat calent i bo. I nosaltres, d’aquesta manera, complíem una altre objectiu: viure l’envelliment amb qualitat de vida.