TALLER DE REMINISCÈNCIA-HISTÒRIES DE VIDA

Ahir, dimecres 19 de juliol, els participants del Taller de Reminiscència de l’STO Jaume Isern van voler fer el tancament del taller presentant-nos les seves “Històries de Vida”.

Cadascuna de les persones va anar portant diferents fotografies d’elles i les seves famílies, amics, llocs especials i altres records que apareixien a la seva memòria i que volien compartir. Posteriorment, es van preparar presentacions personalitzades i ahir, dinamitzats per la seva educadora, van poder exposar-nos les seves vivències.

El Taller de Reminiscència ha estat un projecte programat pensant en les persones de l’STO que tenen edats superiors als 40 anys. S’ha basat en dues propostes: primerament, en les diferents etapes de reminiscència i les seves característiques, i en segon lloc, en la tècnica REVISEP (revisió de vida centrada en successos específics positius). Aquesta segona part s’ha dut a terme en gran part per professionals de FEAPS i, posteriorment, s’ha adaptat per autors diversos.

Quan es parla de reminiscència es diu que és el factor que ens ajuda a recordar allò que està en l’oblit o que en moltes circumstàncies no es té ni present. El treball de la memòria, com a part de les habilitats cognitives de la persona, és molt rellevant a l’hora d’apostar per una atenció de qualitat cap a un envelliment actiu.

La valoració d’aquest taller per part de les persones que han pogut participar és molt positiva. Les ganes amb  les que van explicar les seves històries de vida així ens ho va demostrar. Ens van transmetre els seus records d’infantesa, joventut i vida actual. Tots els que estàvem en aquella sala vam poder connectar amb records propis que, fins i tot, ens van fer emocionar.

Agraïm i felicitem a cadascun dels participats pels treballs realitzats i per compartir les seves històries de vida amb tots nosaltres!!!

Participants: Ana Mª Gómez, Jordi Azor, Joan López, Francisco Gómez, Blas Rodríguez, Mariona LLigé, Antonia Vila i Miguel Canseco.
Educadora: Rosa Anguita