TXARANGO ÉS EL CAP DE CARTELL DE LA 6a EDICIÓ DE LES DISSANTES

Dissabte 2 de juny es presenta “Jo sóc com tu”, la cançó de la Flashmob que enguany signen els Mataró Rumba All Stars.

Mataró, 16 de maig de 2018. La regidora de Cultura, Núria Moreno, i el director gerent de la Fundació El Maresme, Albert Vidal han presentat aquest matí els diferents actes que formen Les Dissantes, que enguany arriba a la sisena edició. La tarda – nit del 21 de juliol hi haurà activitats infantils, la tradicional flashmob i una marató de concerts entre els quals destaca Txarango. Dissabte 2 de juny, es farà la festa de presentació del “Jo sóc com tu”, la cançó que cada any ballen milers de persones en una multitudinària Flashmoob i que en aquesta ocasió la signen els Mataró Rumba All Stars. 

Enguany la festa es trasllada a la platja del Varador, a l’escenari que es va estrenar l’any passat, a tocar del Port. Des de les 17.30 h fins ben entrada la matinada s’aniran succeint activitats diverses amb l’objectiu d’apropar la diversitat funcional a la societat, al voltant d’una gran festa solidaria carregada de valors, on les persones amb discapacitat intel·lectual són les grans protagonistes 

La Fundació el Maresme és una entitat amb més 50 anys de recorregut que promou la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual i que ho està treballant, entre altres vies, a través del Projecte Santi, nascut el setembre del 2012. El projecte es visualitza amb el personatge d’en Santi.  

A partir de les 17.30h hi haurà activitats i jocs infantils, especialment preparats per experimentar des del joc la realitat envers la diversitat funcional, fins que arribi el moment de la Flashmob Dissantes, a les 20.30h, amb la interpretació en directe a càrrec dels autors del “Jo sóc com tu 2018”, els Mataró Rumba All Stars. 

A partir de les 21h començaran els concerts i el sopar amb en Santi, amb l’acompanyament de les cançons de La Suu, un autèntic fenomen a les xarxes gràcies a la seva posada en escena d’un estil musical directe que combina el pop, el reggae, l’ska, el calypso o la rumba. Prendrà el relleu els sempre festius Germà Negre que després d’un any sense pujar els escenaris tornen amb nou disc i nova gira. A partir d’aquí arribarà el gran moment de la nit amb l’actuació de Txarango i la seva proposta festiva carregada de missatge, mestissatge i poesia. Txarango és el grup amb repertori en català amb la carrera musical més consolidada a l’estranger, havent girat per més de 23 països i quatre continents. Txarango torna a les Dissantes amb la intenció d’oferir una nit màgica com ho va fer el 2014. La festa continuarà amb els Mataró Rumba All Stars, autors de la cançó “La Reina del Maresme” que tornaran a ser presents a Les Santes amb la seva animada revisió dels clàssics de la rumba, la cantautora SUU i Germà Negre. La nit de les Dissantes s’acabarà amb la sessió musical a càrrec dels Dj’s Pawesome & Kieb. 

Les activitats són gratuïtes i  la recaptació a les barres i a través dels elements de merchandatge seran destinats a fer front a les despeses de la pròpia activitat i, en cas de superàvit, a projectes per la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

Durant aquests cinc anys de Dissantes, han estat diferents els grans noms musicals de l’escena catalana que han col·laborat amb aquesta festa solidària. És el cas dels Catarres, La Pegatina, TxarangoBuhos, Strombers,  D’Callaos, Canteca de Macao i Bongo Botrako, entre d’altres