VINCLES DE LA SALLE PREMIÀ DE MAR AMB EL CENTRE OCUPACIONAL CAN TARGA

Ara que estem a les acaballes del curs escolar 2019-2020, des del centre ocupacional Can Targa aprofiten per mirar enrera amb satisfacció la col·laboració que, un any més, han establert amb ells els alumnes de 4t.d’ESO de l’escola La Salle de Premià de Mar. Aquesta col·laboració s’emmarca dins el projecte APS (Aprenentatge i Serveis) que vénen realitzant des de l’any 2016 amb el centre ocupacional que la Fundació el Maresme té ubicat a El Masnou.

L’estada d’aquest curs contemplava el primer quadrimestre de l’any, del mes de gener al mes d’abril, però la irrupció de la Covid-19 a mitjans de març va obligar a aturar l’activitat abans del compte, a l’igual que la totalitat del funcionament del centre.

Tots els dijous d’11 a 13h del matí, un grup de 5 alumnes de La Salle s’apropaven al centre ocupacional, feien una proposta d’activitats, l’exposaven a l’equip del centre i, un cop consensuada, se’ls deixava llibertat per treballar-la amb un grup de persones ateses molt heterogeni. Planificaven, compraven i preparaven el material necessari per poder fer les activitats plantejades.

El resultat final d’aquesta breu estada ha estat molt fructífer. Malgrat el poc temps que han disposat aquest grup de nois i noies per poder desplegar el seu programa d’activitats en la seva totalitat, els lligams i el vincle establerts per ambdues parts ha estat molt harmònic i engrescador, les sinèrgies es palpaven a cada sessió!

L’alumnat de La Salle de Premià de Mar ha fet una molt bona tasca. Des del centre ocupacional es valora molt la labor i la dedicació que han dut a terme ja que es destil·lava il·lusió i ganes de fer feina, provocant que a Can Targa s’esperés en candeletes la sessió setmanal d’aquestes nois i noies.

Una experiència enriquidora que demostra que aquest apropament i interacció suma en molts aspectes del procés educatiu i personal tant d’alumnes com de les persones amb discapacitat

Fins a la propera!