ENS COMUNIQUEM AMB PICTOGRAMES

Des de ja fa dos anys estem duent a terme el Taller de Sistemes Augmentatius i Alternatius de Comunicació (SAAC) a tres Serveis de Teràpia Ocupacional. Aquest taller és molt desitjat pels nostres usuaris/es, perquè gaudeixen molt utilitzant els pictogrames per comunicar-se. Tots porten el seu plafó o comunicador dinàmic per a poder explicar i conversar.

Són quatre grups de vint-i-dos persones en total que es troben una vegada a la setmana per practicar com utilitzar els plafons de comunicació. Els pictogrames són unes icones que ajuden en la comunicació a aquelles persones que tenen dificultats per parlar i/o expressar-se. Gràcies a ells, poden dir coses, necessitats i conversar amb els altres. Els plafons que tenen són impresos a paper o digitals; aquests últims són uns ordinadors amb pantalla tàctil que faciliten que la persona, seleccionant els pictogrames, construeixi la frase i el mateix ordinador la digui en veu alta.

De forma coordinada, les pedagogues dels STO Jaume Isern i STO Pere Parera, conjuntament amb la de l’Àrea d’Innovació, desenvolupen durant el curs els temes a treballar amb els corresponents plafons, materials i activitats. Aquesta experiència és molt positiva i molt desitjada per tots/es. Esperem que guanyant en experiència l’ús dels pictogrames sigui el més natural entre tots/es!

10 respostes

Els comentaris estàn tancats.