lets clean up 2022_fundació el maresme_ferralla

RECOLLIDA DE 75 BOSSES DE PLÀSTIC, 15 VOLUMINOSOS I 9 SACS DE RESIDUS EN EL SÍ DEL LET’S CLEAN UP

Avui, divendres 6 de maig, la Fundació el Maresme ha tornat a adherir-se a la campanya mediambiental Let’s Clean Up Europe  Ho ha fet reeditant la neteja de residus de la Riera d’Argentona. Enguany, el centre ocupacional Pere Parera, que ha liderat l’acció, ha comptat amb la participació d’altres serveis de l’Entitat, com el centre ocupacional Can Targa i el Servei de Formació i Inserció – SEFI, i dues entitats del territori amb qui la Fundació hi treballa en xarxa: el Viver de Bell Lloc i l’IE Mar Mediterrània.

En total, hi han participat 130 persones i s’han recollit 75 bosses de plàstics i envasos, 15 voluminosos, 5 sacs de residus varis , 2 sacs de cartró i 2 sacs amb teixits, quadruplicant-se el nivell de participació i triplicant-se el volum de recollida de residus respecte de l’edició del 2021.

La Paula, del centre ocupacional Pere Parera afirma que “no hem parat han trobat molta brossa, i això em sembla molt malament”. La seva companya Clàudia fa una crida “tota aquesta brossa l’haurien de recollir les persones que la llencen, no nosaltres”.

En Josep Maria, del Servei de Formació i Inserció de la Fundació el Maresme, afirma que “el que ens ha impactat més és trobar-nos fins i tot una roda de pneumàtic, una bota… La gent hauria de ser responsable de les conseqüències que té -per a l’entorn i per als demés-, llençar un vidre, una burilla de tabac…”.

Let’s Clean Up Europe és una acció a nivell europeu que busca conscienciar sobre la quantitat de residus que s’avoquen desmesuradament a la natura, així com promoure accions de sensibilització i conscienciació mitjançant la recollida de residus del nostre entorn: boscos, platges, marges de rius, etc.

La Fundació el Maresme és una entitat amb compromís social i mediambiental. L’Entitat compta amb plans de sostenibilitat i d’eficiència energètica, de reciclatge i estalvi de materials, entre d’altres pràctiques.