UN APERTITIU TEXTURITZAT AMENITZAT PELS COMEDIANTS, A L’ESCOLA L’ARBOÇ

Una seixantena de persones, entre elles alumnat i famílies de l’Escola l’Arboç, van participar dissabte passat, 19 d’octubre al matí, d’un tast de menjar adaptat amb diferents textures amb la finalitat de divulgar de forma lúdica als pares i a les mares receptes adaptades i alhora vistoses i nutritives per minimitzar els efectes de la disfàgia, un trastorn comú en molts dels seus fills i filles, persones amb afectacions neurològiques greus.
L’acte va començar amb la companyia de teatre de carrer Els Comediants, que va amenitzar l’acte amb una adaptació personalitzada i inclusiva del seu espectacle “Tasta, Toca, Olora”.
Tot seguit, la dietista especialista en disfàgia del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Alícia Costa, i un xef professional de l’Escola Superior de Cuina i Hosteleria de Barcelona van preparar diversos plats texturitzats, entre elles, arròs a la cubana, amanida verda amb tomàquet i olivada, o pollastre rostit a la catalana, per conèixer de primera mà què és una dieta adaptada i com es poden fer receptes segures que, a més, proporcionin plaer.

Aquesta festa ha estat el tret de sortida de la segona fase d’aquest projecte de la campanya El Menjar Cura centrat en l’alumnat de l’Escola l’Arboç. A partir d’aquí, el CSdM iniciarà un assaig personalitzat a cada alumne per demostrar que introduint aquest tipus d’alimentació a casa i a les escoles, els infants amb disfàgia milloren.