VISITA A L’HOSPITAL DE MATARÓ

Amb l’objectiu de conèixer i fer un bon ús del servei sanitari de la nostra ciutat, els alumnes del Servei de Formació i d’Inserció de la Fundació Maresme van visitar, el passat divendres 5 d’abril, les instal·lacions de l’Hospital de Mataró. Allí vam poder gaudir de tot un seguit de xerrades informatives de diversos temes:

La Núria Sánchez (responsable de comunicació) ens va explicar el funcionament del Consorci Sanitari del Maresme, la seva estructura i els serveis que ofereix a la comarca. El doctor Manel Daza (cap d’Urgències) ens va explicar les situacions en les quals és aconsellable acudir a Urgències i en quines altres és millor visitar un Centre d’Atenció Primària (CAP). La Núria Rubí (infermera), ens va descriure tots els serveis que podem trobar a l’Hospital de Mataró i vam poder veure i tocar alguns dels estris i productes que el personal sanitari fa servir per treballar.  Finalment, en Rubén Sánchez (responsable d’atenció a l’usuari), ens va parlar dels drets i deures dels professionals sanitaris i també dels pacients.

Per acabar, vam visitar la farmàcia de l’Hospital de Mataró. Allà vam poder comprovar com emmagatzemaven, distribuïen i fins i tot elaboraven els medicaments que es dispensen al propi Hospital. Fins i tot, alguns dels alumnes van poder experimentar com es feia el procés de recerca d’un medicament i de com es col·loca en el carretó adequat per fer-lo arribar a l’habitació i pacient que toca.

Volem agrair el temps dedicat pel personal que ens va atendre, la seva paciència i dedicació a l’hora d’escoltar les nostres preguntes i el tracte rebut al llarg de tota la visita.